Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Statystyczna ocena wpływu parametrów napawania SSA na geometrię napoin

Tytuł:
Statystyczna ocena wpływu parametrów napawania SSA na geometrię napoin
Autorzy:
Bęczkowski, R.
Gucwa, M.
Data publikacji:
2011
Słowa kluczowe:
ocena statystyczna
parametr napawania
napawanie SSA
geometria napoiny
statistic determination
surfacing parameter
SSA surfacing
padding weld geometry
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W artykule omówiono problem określenia parametrów istotnych dla napawania drutem rdzeniowym samoosłonowym. Metoda SSA jest jedną ze spawalniczych metod, która daje duże możliwości w wytwarzaniu napoin o zróżnicowanym składzie chemicznym i dobrej jakości. Istotne jest określenie, które z parametrów napawania mają znaczący wpływ na właściwości napoiny. Zastosowanie planu Placketta-Burmana umożliwiło statystyczną ocenę istotności wpływu wybranych parametrów napawania na geometrię napoiny.
In this work problem of determining of parameters for surfacing by using self-shielded arc is concerned. Self shielded arc surfacing (SSA) is one of the welding methods that gives big opportunities for producing cladding with wide range of chemical composition and good quality. The problem is to determine which parameters have the significant influence for producing cladding with defined properties. Using Plackett-Burman's design gives opportunities to statistic evaluation of significant parameters on cladding properties especially its geometry.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies