Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Conduction Microcalorimetry and 13C NMR Spectroscopic studies on the Complexing Ability of D-erythro-L-manno-D-gluco-dodecitol with Selected Lanthanide Salts in Water Solutions

Tytuł:
Conduction Microcalorimetry and 13C NMR Spectroscopic studies on the Complexing Ability of D-erythro-L-manno-D-gluco-dodecitol with Selected Lanthanide Salts in Water Solutions
Autorzy:
Mach, M.
Utzig, E.
Jarosz, S.
Data publikacji:
2002
Słowa kluczowe:
D-erythro-L-manno-D-gluco-dodecitol
conduction microcalorimetry
13C NMR spectroscopy
complexing ability between lanthanides and alditols
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Complexing ability of D-erythro-L-manno-D-gluco-dodecitol (1) with lanthanides salts: La(NO3)3ź6H2O and PrCl3ź6H2O in water by conduction microcalorimetry and 13C NMR spectroscopy was studied. It was compared to the complexing ability of known D-galactitol (2), D-mannitol (3), and D-glucitol (4) under the same conditions.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies