Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Preparation of esters, ethers and acetals from unprotected sucrose

Tytuł:
Preparation of esters, ethers and acetals from unprotected sucrose
Autorzy:
Descotes, G.
Gagnaire, J.
Bouchu, A.
Thevenet, S.
Giry-Panaud, N.
Salanski, P.
Belniak, S.
Wernicke, A.
Porwanski, S.
Data publikacji:
1999
Słowa kluczowe:
sucrose
ester
ether
surfactant
water
acetal
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The direct transformation of unprotected sucrose in the context of the preparation of derivatives of industrial interest is a challenging task. We show how the intrinsic properties of sucrose, i. e. its electronic conformational and structural characteristics, provide to the chemist some sources of reactivity and selectivity. We report our results in the synthesis of sucrose esters, carbonaters and ethers in aqueous medium, as well as some work on the reaction of sucrose in organic solutions to make acetals involving either the [)H-4; OH-6] or the [OH-2; OH-3] diol systems.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies