Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Gas-Liquid Chromatographic Interactions for Twelve benzene-Derived Chemical Functions on Twelve Polar Stationary Phases

Tytuł:
Gas-Liquid Chromatographic Interactions for Twelve benzene-Derived Chemical Functions on Twelve Polar Stationary Phases
Autorzy:
Santiuste, J.
Data publikacji:
2000
Słowa kluczowe:
gas-liquid chromatography
solute-stationary phase interactions
Abraham's solvation model
stationary phase polarity effects
solute polarity effects
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Linear solvation energy relationship (LSER) was used to describe the solute-solvent interactions of benzene and twelve derivatives on 12 stationary phases taken from literature. The hydrogen-bond interactions between the basic solute and the acid solvent were negligible, the more relevant interactions being cavity-formation/dispersion and the dipolar interactions. The effect of the polarity of both the stationary phase (solvent) and the solute (chemical function) on interactions has been investigated. The dipolar interaction increases for each solute with increasing phase polarity and for each phase with increasing solute polarity, whereas the cavity-formation/dispersion interaction decreases with increasing stationary phase polarity. The plots of the cavity-foration/dispersion and of dipolar interaction increments between chemical functions and parent benzene molecule versus stationary phase polarity confir the above trends.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies