Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Structure-Activity Relationship of Sweet Molecules: Phenylurea Derivatives

Tytuł:
Structure-Activity Relationship of Sweet Molecules: Phenylurea Derivatives
Autorzy:
Jasiczak, J.
Jońska-Muteba, E.
Zalewski, R. I.
Data publikacji:
2000
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
A model of sweet and nonsweet substituted phenylureas has been developed by discriminant analysis of chemical and structural data. The model has been used to predict the taste of additional phenylurea derivatives of unknown taste and to select candidates for chemical synthesis and sensory analysis. The three-dimensional computer aided model of compounds of interest was generated and fitted a spatial receptor model, to discuss importance of hydrogen bonding, bulkness and the steric factor for sweetness.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies