Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Effect of liquid scintillating cocktail volume on 3H and 14C measurement parameters using a Quantulus spectrometer

Tytuł:
Effect of liquid scintillating cocktail volume on 3H and 14C measurement parameters using a Quantulus spectrometer
Autorzy:
Komosa, A.
Ślepecka, K.
Data publikacji:
2010
Słowa kluczowe:
liquid scintillating cocktail
tritium
14C
Quantulus
counting efficiency
standard quench parameter (SQP)
figure of merit (FOM)
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
Results of study on the influence of cocktail volume on such measuring parameters as counting efficiency, standard quench parameter (SQP) and figure of merit (FOM) are described. Nine commercial cocktails were tested using a Quantulus spectrometer. Two kinds of vials (low-diffusion teflon-coated polyethylene (LD-PE) and high-performance glass (HP-G)) and two standard solutions (14C and 3H) were used. Measurements were performed at seven quench levels ensured by carbon tetrachloride addition to the scintillation vials. Various quench sensitivity of the studied cocktails was found. Cocktails based on simple benzene-derived solvents revealed the best quench resistance. In general, increasing cocktail volume caused an increase in the counting efficiency. However, the background increased as well, what resulted in FOM diminishing. Studied cocktails revealed also various responses to volume changes.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies