Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Applicability of the FRA method for characterization of insulation of power transformers

Tytuł:
Applicability of the FRA method for characterization of insulation of power transformers
Autorzy:
Serdyuk, Y. V.
Podoltsev, A. D.
Gubański, S. M.
Data publikacji:
2004
Słowa kluczowe:
transformer insulation
high-frequency response
complex permittivity
dielectric properties
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Frequency response analysis (FRA) is usually used for diagnostics of mechanical deformations and displacements of transformer windings caused by electromagnetic forces during short circuits. In general, a high frequency response of a transformer is affected by the properties of all transformer components, and, thus, the FRA carries information about the state of the whole transformer including its main electrical insulation. From this point of view, the FRA might be considered as an alternative to the existing methods for assessment of the insulation. In the present paper, the applicability of the FRA is analysed using a high frequency model of a transformer, which takes into account the complex structure of the oil-paper insulation and frequency dependencies of the dielectric permittivities of the insulation components as well as winding resistances. A sensitivity analysis of the computed frequency responses to the variations in geometrical structure and complex permittivities of the components is presented.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies