Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Crystal growth of L(+)-ascorbic acid in a batch crystallizer

Tytuł:
Crystal growth of L(+)-ascorbic acid in a batch crystallizer
Autorzy:
Matynia, A.
Wierzbowska, B.
Szewczyk, E.
Data publikacji:
2000
Słowa kluczowe:
kwas L-askorbinowy
wzrost kryształu
L(+)-ascorbic acid
crystallization
crystal growth
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The measurements of the crystal growth rate in L(+)-ascorbic acid - water and L(+)-ascorbic acid - alcohol - water systems are presented. The influence of methanol, ethanol and isopropanol on the crystallization system has been studied. Measurements were carried out in the batch crystallizer with inner circulation of a suspension. The effect of the saturation temperature and the cooling rate has been determined. It was found that the rate of crystal growth decreases with the temperature increase, reaching the lowest value (ca 1.3-10-m/s) in the aqueous solution (Teq = 343.5 K) of initial concentration 50 mass % of L(+)-ascorbic acid. At the same temperature, the presence of 20.0 mass % of methanol, ethanol or isopropanol in the solution causes 2 - 3-fold increase of this rate. It may be assumed that for moderate cooling rates the type of alcohol does not influence the crystal growth rate. For higher cooling rates (R,. >16.6710^3 K/s) the differences are ranging from 0.5-10-8 to ca 2-10"8 m/s.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies