Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Environmental factors affecting the biomethanization process

Tytuł:
Environmental factors affecting the biomethanization process
Autorzy:
Montusiewicz, A.
Data publikacji:
2008
Słowa kluczowe:
biometanizacja
wymagania pokarmowe
warunki termiczne
biocydy
hamowanie
biostatyki
biomethanization
nutrition requirements
temperature operating regimes
biocidal inhibition
biostatic inhibition
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The paper describes the most important factors controlling the process of methanogenesis in the biomethanization technology. It discusses the operational regimes of temperature as well as pH, C/N ratio, the necessity for micronutrients and sensitivity to a number of toxic compounds. Components with an inhibitory effect are characterized as biostatic compounds (ammonia, VFAs, hydrogen sulfide and salinity-inducing substances) and biocidal substances (such as surfactants and Pharmaceuticals). The threshold limits of the compounds in question securing the system against disturbances are introduced, as well as the measures counteracting inhibition. Some ways of overcoming the negative impact of environmental factors on the system are presented, including co-fermentation, supplementation of nutrients, removal of ammonia and hydrogen sulfide by different methods and acclimatization of methanogens to inhibitory substances.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies