Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Chlorophyll distribution by oceanic model and satellite data in the Bay of Bengal and Andaman Sea

Tytuł:
Chlorophyll distribution by oceanic model and satellite data in the Bay of Bengal and Andaman Sea
Autorzy:
Suwannathatsa, S.
Wongwises, P.
Data publikacji:
2013
Słowa kluczowe:
Andaman Sea
Bay of Bengal
chlorophyll distribution
oceanic model
satellite data
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
An oceanic model and satellite data are used to evaluate the seasonal distribution of chlorophyll-a (Chl-a) in the Bay of Bengal (BoB) and Andaman Sea. Satellite data show high Chl-a concentrations because high Chl-a concentrations reduce CO2 and increase O2 at the sea surface, indicating fish abundance in the ocean. Sample collection alone cannot provide an accurate overview of Chl-a concentration over an entire region. The satellite data concerning Chl-a concentration, phytoplankton absorption coefficient, and Sea Surface Temperature (SST) are from the Sea-viewing Wide Field-of-view Sensor (SeaWiFS) project and from the Moderate Resolution Imaging Spectroradiometer (MODIS). The oceanic model is created to give the surface circulation as a result. The research finds that the simulation is in agreement with SST, Chl-a concentration, and phytoplankton absorption coefficients obtained from satellites. The conclusion is that the oceanic model can be used to implicitly explain the seasonal distribution of Chl-a in the Bay of Bengal and Andaman sea.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies