Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Ocena możliwości inhibitowania antyutleniaczem olejów naturalnych

Tytuł:
Ocena możliwości inhibitowania antyutleniaczem olejów naturalnych
Autorzy:
Drabik, J.
Pawelec, E.
Data publikacji:
2002
Słowa kluczowe:
odporność oleju na utlenianie
rozkład termoutleniający
czas początku utleniania
ekstrapolacja
inhibitory
faza dyspergująca
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W celu oceny wpływu procesu termooksydacji na odporność chemiczną inhibitowanego oleju naturalnego zastosowano różnicową kalorymetrię skaningową. Zastosowanie tej metody umożliwia wyznaczenie czasu początku utleniania. Na podstawie uzyskanych wyników wyznaczono odporność oleju na proces termooksydacji oraz oceniono skuteczność działania fenolowego antyutleniacza w stosunku do bazowego oleju naturalnego.
Influence of inhibited and non-inhibited natural oil thermooxidation on their chemical resistance was evaluated by Differential Scanning Calorimetry. The autors have determined thermooxidation resistance of the oil and evaluated an efficiency of phenol antioxidant.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies