Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Prawie wszystko o ... TECHNOLOGII CHŁODNICZEJ ŻYWNOŚCI (6). 1.3. Przemysłowe techniki utrwalania żywności. Część 2. Ogólna charakterystyka metod

Tytuł:
Prawie wszystko o ... TECHNOLOGII CHŁODNICZEJ ŻYWNOŚCI (6). 1.3. Przemysłowe techniki utrwalania żywności. Część 2. Ogólna charakterystyka metod
Autorzy:
Postolski, J.
Data publikacji:
2003
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W części 2 poświęconej przemysłowym technikom utrwalania żywności przedstawiono ogólną ich charakterystykę.Szczególną uwagę zwrócono na metody oparte na działaniu wysokich temperatur, reprezentowane przez sterylizację i pasteryzację,a także suszenie.Omówiono fizyczne,chemiczne i biologiczne metody utrwalania.Zwrócono uwagę na zintegrowane techniki utrwalania,znajdujące szerokie zastosowanie w tzw.technologiach minimalnego przetwarzania.
The second part of the paper deals with industrial methods of food preservation.A special attention has been paid to the high temperature methods such as:sterilisation,pasterisation and drying.The physical, chemical and biological preservation methods have been discussed.The integrated methods of food preservation have been presented in the paper.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies