Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Podstawy technologii chłodniczej bananów

Tytuł:
Podstawy technologii chłodniczej bananów
Autorzy:
Filin, S.
Data publikacji:
2003
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W artykule scharakteryzowano w zwięzłej formie łańcuch chłodniczy bananów, zwracając uwagę na warunki dojrzałości i dobrego smaku tych owoców, ich obróbkę wstępną, transport, wreszcie proces dojrzewania, podczas którego następuje przemiana skrobi w cukier. Ostatnim elementem tego łańcucha jest sprzedaż bananów - przedstawiono międzynarodowa skalę barw bananów, określającą stopień ich dojrzałości.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies