Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Podstawowe procesy, ich ważniejsze modyfikacje i warianty technologiczne. Część 5. Procesy odchładzania i rozmrażania

Tytuł:
Podstawowe procesy, ich ważniejsze modyfikacje i warianty technologiczne. Część 5. Procesy odchładzania i rozmrażania
Autorzy:
Postolski, J.
Data publikacji:
2005
Słowa kluczowe:
technologia chłodnicza żywności
refrigeration food technology
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Kolejny odcinek cyklu poświęconego podstawowym procesom wykorzystywanym w technologii chłodniczej żywności. W tej części autor podejmuje temat odchładzania produktów schłodzonych i rozmrażania produktów zamrożonych, stanowiących końcowe operacje technologiczne obróbki chłodniczej i zamrażalniczej produktów żywnościowych. Mają one na celu odtworzenie - po określonym okresie przechowywania - ich stanu jakościowego, maksymalnie zbliżonego do wyjściowego, naturalnego stanu produktu świeżego.
This is the succeeding part of the paper dealing with the basic principles of refrigeration food technology. The processes of re-cooling of cooled foodstuffs as well as thawing of frozen foodstuffs have been presented in this part of the paper. The general purpose of these processes is achieving nearly the same quality of food as for fresh foodstuffs before cooling and freezing processes.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies