Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Alergia na białka mleka a procesy technologiczne

Tytuł:
Alergia na białka mleka a procesy technologiczne
Autorzy:
Ziarno, M.
Data publikacji:
2006
Słowa kluczowe:
mleko
alergia pokarmowa
białko mleka
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Białka mleka charakteryzują się unikalnym składem aminokwasowym i dlatego są ważnym składnikiem diety ludzi. Paradoksalnie, prawie wszystkie białka mleka krowiego mogą powodować alergie. W artykule przedstawiono główne zagadnienia związane z alergią na białka mleka krowiego, jak również rozwiązania technologiczne mające na celu obniżenie alergenności.
Milk proteins have unique amino acids composition and ratios thus they are common and important component of the human diet. The paradox is that almost all cow's milk proteins are most frequently implicated as a cause of food allergy. In this paper, the mains aspects of allergy to cow's milk proteins, as well as the technological ways of lowering their allergenicity are discussed.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies