Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Zastosowanie sprężonego powietrza w zakładach spożywczych

Tytuł:
Zastosowanie sprężonego powietrza w zakładach spożywczych
Autorzy:
Olborska, K.
Duszyński, J.
Lewicki, P. P.
Data publikacji:
2006
Słowa kluczowe:
sprężone powietrze
produkcja żywności
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Sprężone powietrze jest jednym z ważniejszych nośników energii. Łatwość zastosowania darmowego surowca, przyjaznego dla środowiska i bezpieczeństwo w razie wycieku powodują, że sprężone powietrze jest stosowane wszędzie: od małych zakładów do ogromnych kompleksów fabrycznych. Sprężone powietrze, jakkolwiek jest medium wydajnym i niezawodnym, zawiera wiele zanieczyszczeń, które – zwłaszcza w przemyśle spożywczym – stanowią bardzo poważny problem.
Compressed air is one of the most important carrier of energy. Easy of application, free, environment friendly and safe in case of leaking – these reasons cause a wide application everywhere: from the smallest industrial plants to big complexes. Compressed air although is a very efficient and reliable medium, but it includes many contaminations, which present serious problem especially in food industry.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies