Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Tradycyjne i niekonwencjonalne przekąski mięsne

Tytuł:
Tradycyjne i niekonwencjonalne przekąski mięsne
Autorzy:
Krzywiński, T.
Tokarczyk, G.
Data publikacji:
2010
Słowa kluczowe:
przekąski mięsne
beef jerky
biltong
bakkwa
pieczona szarańcza
spożycie przekąsek
meat snacks
roast locust
snacks consumption
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Przekąski z roku na rok zdobywają coraz więcej zwolenników. Jest to niezwykle dochodowy biznes. Spożycie przekąsek w Polsce i na świecie wciąż rośnie. Większość z nich jest źródłem niepełnowartościowego białka i charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczu, sięgającą nawet 40%, oraz soli. Pewnymi zmianami wprowadzonymi w spożywaniu mięsa oraz znanych na naszym rynku przekąsek mogą być tradycyjne przekąski mięsne, m.in. beef jerky, bakkwa lub niekonwencjonalne przekąski azjatyckie, np. pieczona szarańcza.
Snack market is unusually money-maker business and gains yearly more and more adherents. Consumption of snacks in Poland and all over the world still increase. Most of them are sources of low biological value proteins and contain a lot of fat (even 40%) and edible salt. A new trend in meat consumption and alternative to well known snack in Polish market could be meat snack (e.g. beef jerky, bakkwa) or unconventional Asian snacks, e.g. roast locust.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies