Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Przemysł spożywczy w Polsce - obecnie i w przyszłości

Tytuł:
Przemysł spożywczy w Polsce - obecnie i w przyszłości
Autorzy:
Wigier, M.
Data publikacji:
2011
Słowa kluczowe:
przemysł spożywczy
sektor żywnościowy
konkurencyjność
innowacyjność
food industry
food sector
competitiveness
innovativeness
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Impulsem dla przyspieszonego rozwoju przemysłu spożywczego w Polsce była akcesja do UE. W artykule przedstawiono najważniejsze trendy rozwoju sektora na tle UE, zmiany w handlu zagranicznym, strukturze produkcji i sytuację ekonomiczno-finansową. W nawiązaniu do najważniejszych kierunków ewolucji WPR do 2020 zaprezentowano wyzwania wobec sektora spożywczego odnoszące się do konkurencyjności, innowacyjności oraz bezpieczeństwa żywnościowego.
The accession of Poland to the EU was an impulse for the accelerated development of food industry in Poland. In the paper, the most important trends in the mentioned sector development against the background of the EU, the changes in foreign trade, production structure and economic and financial situation have been presented. Referring to the most important directions of the CAP evolution until 2020, the challenges for the food sector relating to competitiveness, innovation and food safety have been discussed.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies