Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Biochemiczne metody identyfikacji mikroorganizmów zanieczyszczających żywność

Tytuł:
Biochemiczne metody identyfikacji mikroorganizmów zanieczyszczających żywność
Autorzy:
Kowal, K.
Data publikacji:
2013
Słowa kluczowe:
mikroorganizmy
identyfikacja
metody biochemiczne
żywność
microorganisms
identification
biochemical methods
food
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Mikrobiologiczna ocena żywności jest istotnym narzędziem kontroli jej bezpieczeństwa i jakości. Dlatego istotne jest stosowanie metod pozwalających na szybkie wykrycie i identyfikację mikroorganizmów patogennych oraz odpowiedzialnych za jej psucie. W artykule opisano biochemiczne metody identyfikacji mikroorganizmów, w tym zminiaturyzowane zestawy testów biochemicznych, systemy zautomatyzowane oraz pożywki chromogenne i fluorogenne.
Microbiological analysis of food is a significant instrument used to control its quality and safety. Therefore, fast detection and identification of pathogens and spoilage microorganisms are important. This article presents biochemical methods of identification of microorganisms, including miniaturized biochemical tests, automated systems and chromogenic and fluorogenic media.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies