Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Development of Scaling Reagent for Waters of Different Mineralization

Tytuł:
Development of Scaling Reagent for Waters of Different Mineralization
Autorzy:
Trus, Inna
Gomelya, Mukola
Levytska, Olena
Pylypenko, Tetiana
Data publikacji:
2022
Słowa kluczowe:
antiscalant
temperature
mineralized water
reverse osmosis
stabilizing effect
anti-scale effect
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
Membrane technologies are widely used for desalination of water. These technologies are environmentally friendly, economical, energy efficient and material efficient. In the absence of pre-treatment of water, the membrane is contaminated, which leads to an increase in the amount of concentrate formation. Discharge of mineralized water leads to physical and chemical pollution of water bodies. Dissolution and removal of these sediments is a complex issue, so the use of sediment inhibitors is important. The use of antiscalants allows to prolong the service life of membrane elements, which, in turn, will reduce the intake of fresh water and reduce the volume of wastewater. The efficiency of gipan as a reagent in the stabilization treatment of low-mineralized, highly mineralized waters at a temperature of 60°C was determined. The dependences of water stability on sediments on the chemical composition of water, inhibitor concentration and time of ultrasonic treatment of gipan were established.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies