Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Experimental and numerical three-point bending test for sandwich beams

Tytuł:
Experimental and numerical three-point bending test for sandwich beams
Autorzy:
Czechowski, L.
Jankowski, J.
Kotełko, M.
Data publikacji:
2017
Słowa kluczowe:
numerical simulation
bending tests
composite materials
sandwich beams
honeycomb
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
The article deals with an experimental investigation of mechanical properties of sandwich beams obtained from bending tests. The tested specimens consisted of foam or honeycomb core and face sheets made of aluminium alloys, plywood or composite material. The face sheets and the core were bonded with glue material. Beams of different dimensions, namely beam width, as well as core and face sheets thickness, were tested. Three point bending tests were carried out, which mid span deflections of the beam versus applied force were recorded. Experimental test results were compared with simulations on the basis of finite element method. The full, non-linear analysis, taking into account large displacements and using contact elements was performed. The obtained results are presented in loaddeflection diagrams. Some conclusions concerning ultimate loads and failure behaviour of tested beams made of different materials have been derived.
Opracowanie ze środków MNiSW w ramach umowy 812/P-DUN/2016 na działalność upowszechniającą naukę (zadania 2017).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies