Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Dielectric and electrical properties of 0.5(BiGd0.05Fe0.95O3)-0.5(PbZrO3) composite

Tytuł:
Dielectric and electrical properties of 0.5(BiGd0.05Fe0.95O3)-0.5(PbZrO3) composite
Autorzy:
Satpathy, S. K.
Mohanty, N. K.
Behera, A. K.
Behera, B.
Data publikacji:
2014
Słowa kluczowe:
XRD
dielectric constant
impedance
electrical conductivity
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The 0.5(BiGd0.05Fe0.95O3)-0.5(PbZrO3) composite was synthesized by means of a high temperature solid-state reaction technique using high purity ingredients. Preliminary X-ray structural analysis confirms the formation of the composite. The dielectric constant and loss tangent have been studied. The impedance parameters have been measured using an impedance analyzer in a wide range of frequency (102–106 Hz) at different temperatures. The Nyquist plot suggests the contribution of bulk effect only and the bulk resistance decreases with a rise in temperature. Electrical impedance confirms the presence of grain effect and hopping mechanism in the electrical transport of the material. The dc conductivity increases with a rise of temperature. The frequency variation of ac conductivity shows that the compound obeys Jonscher’s universal power law and from Jonscher’s power law fit confirms the Small Polaron (SP) tunneling effect. Temperature dependence of dc and ac conductivity indicates that electrical conduction in the material is a thermally activated process.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies