Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Double contact analysis of multilayered elastic structures involving functionally graded materials

Tytuł:
Double contact analysis of multilayered elastic structures involving functionally graded materials
Autorzy:
Yan, J.
Mi, C.
Data publikacji:
2017
Słowa kluczowe:
functionally graded material
receding contact
double contact
rigid stamp
singular integral equations
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
This paper analyzes the frictionless double contact problem of a two-layer laminate pressed against a homogeneous half-plane substrate by a rigid punch. The laminate is composed of a homogeneous elastic strip and a functionally graded layer, perfectly bonded along their interface. The mechanical properties of the graded layer are modeled by an exponentially varying shear modulus and constant Poisson’s ratio. Both the governing equations and the boundary conditions of the double contact problem are converted into a pair of singular integral equations by Fourier integral transforms, which are numerically integrated by Chebyshev–Gauss quadrature. The contact pressure and the contact size at both the advancing and the receding contact interface are eventually obtained by an iterative algorithm, developed from the method of steepest descent. Extensive parametric studies suggest that it is possible to control contact stress and contact size by introducing functionally graded materials into multilayered elastic structures.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies