Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Multi-state approach to food packaging material quality and consumption safety analysis

Tytuł:
Multi-state approach to food packaging material quality and consumption safety analysis
Autorzy:
Bogalecka, Magdalena
Morawska, Magda
Data publikacji:
2022
Słowa kluczowe:
food packaging
permeability
tensile strength
swelling
transmittance
biofilm formation
safety function
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
The food packaging material and its quality assessment based on permeability, tensile strength, swelling, transmittance, and biofilm formation are discussed in this chapter. The semi-Markov model of food packaging material quality change process is introduced and its characteristics are determined. Next, the safety and resilience indicators are proposed for multi-state analysis, identification, prediction and optimization of packaged food product consumption safety.
Opracowanie rekordu ze środków MEiN, umowa nr SONP/SP/546092/2022 w ramach programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" - moduł: Popularyzacja nauki i promocja sportu (2022-2023).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies