Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Removal of benzotriazole by Photo-Fenton like process using nano zero-valent iron: response surface methodology with a Box-Behnken design

Tytuł:
Removal of benzotriazole by Photo-Fenton like process using nano zero-valent iron: response surface methodology with a Box-Behnken design
Autorzy:
Ahmadi, M.
Rahmani, K.
Rahmani, A.
Rahmani, H.
Data publikacji:
2017
Słowa kluczowe:
benzotriazole
Photo-Fenton
Response surface methodology
Box-Behnken
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
In this paper, the removal of benzotriazole (BTA) was investigated by a Photo-Fenton process using nano zero valent iron (NZVI) and optimization by response surface methodology based on Box-Behnken method. Effect of operating parameters affecting removal efficiency such as H2O2, NZVI, and BTA concentrations as well as pH was studied. All the experiments were performed in the presence of ultraviolet radiation. Predicted levels and BTA removal were found to be in good agreement with the experimental levels (R2 = 0. 9500). The optimal parameters were determined at 60 min reaction time, 15 mg L-1 BTA, 0.10 g L-1 NZVI, and 1.5 mmol L-1 H2O2  for Photo-Fenton-like reaction. NZVI was characterized using X-ray diffraction (XRD), transmission electron microscope (TEM) images, and scanning electron microscope (SEM) analysis.
Opracowanie ze środków MNiSW w ramach umowy 812/P-DUN/2016 na działalność upowszechniającą naukę (zadania 2017).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies