Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Initial research of the effect of fame containing petroleum fuel blends storage on lubricity

Tytuł:
Initial research of the effect of fame containing petroleum fuel blends storage on lubricity
Autorzy:
Gawron, B.
Dzięgielewski, W.
Data publikacji:
2014
Słowa kluczowe:
mineral fuels
biocomponent
lubricity
storage
paliwa mineralne
biokomponent
smarowanie
przechowywanie
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
This paper describes the effect of fatty acid methyl esters (FAME) content in aviation fuels and diesel fuels on lubricity of such fuel blends. Standard petroleum fuels being currently in use contain various components, including the very important ones such as FAME and biohydrocarbons. The latter ones have been used also in aviation turbine fuels. Such use is, among others, associated with limiting of harmful combustion products emission. Lubricity, as one of important parameters related to fuel, directly effects on drive units use. Insufficient fuel lubricity effects probably on extended wear or injection system failure resulting in deterioration of combustion process, emission increase, and engine itself failure. Lubricity study included in this paper was carried out basing on standard test methods with HFRR and BOCLE. The paper describes the nature of lubricity change in relation to prepared fuel blends depending on FAME volume content, as well as the initial storage effect on test results.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies