Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The problem of assessment of initial point of crack development in impact bending test

Tytuł:
The problem of assessment of initial point of crack development in impact bending test
Autorzy:
Sadowski, J.
Data publikacji:
2013
Słowa kluczowe:
problem of assessment
initial point of crack development
impact bending test
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
The problem of assessment of the initial point of a crack in in static tests is already recognizable and simple to determine. On the basis of this point the force Fp and energy Ep necessary to initialize fracture, thus due to these parameters it is possible to determine parameters of crack resistance. In case of dynamic loads, especially during the impact bending test of material samples, this problem is much more difficult and at the present level of science it is still current matter. In the article, in compliance with own research, the comparison of different methods of initial point determination in bend-test was performed, which is: compliance change of the sample, strain gauge tests (tensometric), mathematical processing of registered actions F(t), method of maximum force Fmax with the most accurate method (pattern method): crack alteration, for tested steels 18G2A and St3S and aluminium alloy Ak12, in order to demonstrate essential differences in assessment of initial point of crack in impact bending test.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies