Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Influence of preservative on the tensile strength of the tissue of porcine circulatory system

Tytuł:
Influence of preservative on the tensile strength of the tissue of porcine circulatory system
Autorzy:
Dawidowska, K.
Stanisławska, A.
Data publikacji:
2015
Słowa kluczowe:
tensile test
heart valves
pericardium
aorta
mechanical properties
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
There are many biomaterials that can substitute pathologically altered tissue, however, none of them is as perfect as a native tissue. Currently, scientists are looking for new biomaterials that can be successfully implanted without exposing the patient to reoperation. Each material introduced into an organism must afford sufficient mechanical and biochemical properties and meet the criteria of the biomaterial. Materials intended to take over the function of natural tissue materials should be characterized to the greatest extent by similar mechanical properties. The authors of many publications describing the results of strength tests of biological tissues show different ways of researching them. In many cases, the form of the test material preparation is different because of anisotropy of biological tissue. This study provides an overview of selected methods for the tensile tests characterizing the mechanical properties of the heart valves, pericardium and porcine aortas. We also present results of our study of mechanical properties of the natural porcine tissues.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies