Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Changes in the structure of the AK7 alloy in terms of modification

Tytuł:
Changes in the structure of the AK7 alloy in terms of modification
Autorzy:
Romankiewicz, Remigiusz
Data publikacji:
2024
Słowa kluczowe:
alloy
intermetallic phase
structure
modification
stop
faza międzymetaliczna
struktura
modyfikacja
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
On this work there was decided to verify the possibility of influence of micro additives of strontium and boron on structure of AlSi7Mg (EN-AC-42000) alloy with chemical composition according to PN-EN 1706. As the modifier there were used AlSr10 (0.3%) and AlTi5B1 (0.3%) master alloy, which were added separately and together. Changes in the structure of individual samples of the AK7 alloy were examined using a metallographic microscope. The chemical composition of complex intermetallic phases formed in the structure of the tested alloy was also examined. The most beneficial effect turned out to be the effect of strontium in the form of 0.3% AlSr10, ensuring a favourable conversion of lamellar silicon into the form of fine fibres. The presence of complex phases was observed in all test samples. Most often, these were phases with various needle shapes and variable Fe and Mn contents.
Opracowanie rekordu ze środków MNiSW, umowa nr POPUL/SP/0154/2024/02 w ramach programu "Społeczna odpowiedzialność nauki II" - moduł: Popularyzacja nauki (2025).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies