Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wybrane narzędzia inżynierii żywności w tworzeniu produktów spożywczych

Tytuł:
Wybrane narzędzia inżynierii żywności w tworzeniu produktów spożywczych
Autorzy:
Wierzbicka, A.
Data publikacji:
2003
Słowa kluczowe:
inżynieria żywności
produkt spożywczy
tworzenie
zależności
właściwości
food engineering
creation
food products
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W pracy przedstawiono badania nad wpływem wybranych narzędzi inżynierii żywności i metod tworzenia produktów spożywczych o wspólnych cechach fizycznych i reologicznych. Wykazano również zależności pomiędzy właściwościami surowców i półproduktów oraz maszynami i urządzeniami biorącymi udział w procesie wytwarzania nowych wyrobów żywnościowych, a efektywnością powstawania nowych produktów.
Paper presented the studies on the effects of selected food engineering tools and methods of creation food products of united physical and Theological properties. The relationships between the features of raw materials and devices used in the process of new food product manufacturing and effectiveness of new product formation, were also indicated.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies