Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Colossal dielectric constant of NaNbO3 doped BaTiO3 ceramics

Tytuł:
Colossal dielectric constant of NaNbO3 doped BaTiO3 ceramics
Autorzy:
Cao, W. Q.
Xu, L. F.
Ismail, M. M.
Huang, L. L.
Data publikacji:
2016
Słowa kluczowe:
BaTiO3
giant dielectric constant
XPS
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
BaTiO3 ceramics doped with 0.40 mol% NaNbO3 were prepared using a traditional approach by sintering at temperature of 1250 ºC to 1290 ºC. The prepared ceramics was characterized by very good dielectric properties, such as high dielectric constant (1.5 × 105), low dielectric loss (0.1), and good dielectric temperature stability in the −40 ºC to 100 ºC range for the sample sintered below 1270 ºC. The dielectric characteristics obtained with XPS confirmed that Ti4+ ions remain in the state without any change. The huge increase in dielectric constant in NaNbO3 doped BaTiO3 samples occurs when large amount of Ba2+ ions are excited to a high energy bound state of Ba2+ − e or Ba+ to create electron hopping conduction. For samples with the content of NaNbO3 higher than 0.40 mol%, or sintering temperature higher than 1280 ºC, compensation effect is dominated by cation vacancies with sharply decreasing dielectric constant and increased dielectric loss. The polaron effect is used to explain the relevant mechanism of giant dielectric constant appearing in the ferroelectric phase.
Opracowanie ze środków MNiSW w ramach umowy 812/P-DUN/2016 na działalność upowszechniającą naukę.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies