Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Liquid bridge in slit pore geometry

Tytuł:
Liquid bridge in slit pore geometry
Autorzy:
Hu, Junhui
Wu, Mengjiao
Bai, Kezhao
Yang, Li
Data publikacji:
2021
Słowa kluczowe:
liquid bridge
slit, pinning angle
critical aspect ratio
saddle shape
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
In this work, the morphology of a liquid bridge in a slit pore geometry was investigated as a function of both the bridge height and aspect ratio (height/width). The end contour interface of the liquid bridge was modeled by using a saddle shape, and the liquid-air interface was described via an arc of a circle. By employing the free energy approach, a simple formula was obtained to predict variation of the pinning angle as a function of the distance between the slits. The pinning angle depended on the liquid volume and on both the wetting properties and the geometry of the system (height and width). The critical aspect ratio at which the liquid bridge meniscus transitioned from concave to convex was determined. The calculations were in good agreement with the experimental data. The morphology of the liquid bridges in a slit pore geometry can be used in various fields such as the packaging of electronic and micro-electromechanical systems.
„Opracowanie rekordu ze środków MNiSW, umowa Nr 461252 w ramach programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" - moduł: Popularyzacja nauki i promocja sportu (2021).”

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies