Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Towards the optimization of process parameters for impact strength of natural fiber reinforced composites: Taguchi method

Tytuł:
Towards the optimization of process parameters for impact strength of natural fiber reinforced composites: Taguchi method
Autorzy:
Yusuf, S. S.
Islam, M. N.
Ali, M. H.
Akram, M. W.
Siddique, M. A.
Data publikacji:
2020
Słowa kluczowe:
naturalne kompozyty wzmacniane włóknami
udarność
analiza Taguchi
analiza ANOVA
analiza regresji
natural fiber-reinforced composites
impact strength
Taguchi analysis
ANOVA analysis
regression analysis
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
This paper presents an investigation of impact strength of sponge gourd, coir, and jute fibers reinforced epoxy resin-based composites. Impact strength of specimens, made of composites with various proportions of wt% ratio of resin and hardener, wt% of resin and hardener, wt% ratio of sponge gourd and jute, wt% ratio of sponge gourd and coir, was measured. Design of experiment was done by Taguchi method using four control factors with three levels. Effect of the above control factors on impact strength was examined and the best combinations of control factors are advised. Confirmation test was performed by using this combination and the percentage of contribution of the above factors on impact strength was investigated by Analysis of Variance (ANOVA). Contour and interaction plots provide helpfully examines to explore the combined influences of different control factors on output characteristics. The regression equation represents a mathematical model that relates control factors with impact strength.
1. Artykuł stanowił część pracy magisterskiej pierwszego autora.
2. Opracowanie rekordu ze środków MNiSW, umowa Nr 461252 w ramach programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" - moduł: Popularyzacja nauki i promocja sportu (2021).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies