Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Evaluating Optimal Cultivation Sites for Microalgae Based on Dairy Farm Wastewater using Analytical Hierarchy Process and Geographic Information System Techniques

Tytuł:
Evaluating Optimal Cultivation Sites for Microalgae Based on Dairy Farm Wastewater using Analytical Hierarchy Process and Geographic Information System Techniques
Autorzy:
Hindarti, Fin
Khakhim, Nurul
Suyono, Eko Agus
Budiman, Arief
Data publikacji:
2024
Słowa kluczowe:
dairy farm wastewater
microalgae
Cangkringan
AHP
GIS
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
Dairy farm wastewater contains high BOD, COD, and TSS, thus harming the environment if discharged without proper treatment. However, it is rich in nutrients, primarily nitrogen and phosphorus, which are needed by microalgae to grow and synthesis useful and high-value organic compounds. Microalgae biomass can be generated from a cultivation system that is integrated with wastewater sources efficiently. Selecting a suitable location is thereby crucial for the sustainable development of microalgae cultivation. This study aimed to select suitable locations in Cangkringan District, Indonesia for microalgae cultivation sites using the analytical hierarchy process (AHP) method integrated with geographic information system (GIS) and weighted overlay analysis (WOA). AHP helped determine the relative weights of the relevant factors, including dairy farm wastewater, temperature, land use, land elevation, and land slope in the study area. These weights were subsequently applied in WOA to determine locations that were most suitable for microalgae cultivation sites. The results of WOA, presented in the form of a land suitability map, showed that 0.1% (0.04 km2 ) of the studied areas is highly suitable for the development of microalgae cultivation and that a significant portion, approximately 67.2% (29.75 km2 ), is not suitable.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies