Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Efficiency of corn and poplar biomass saccharification after pretreatment with potassium hydroxide

Tytuł:
Efficiency of corn and poplar biomass saccharification after pretreatment with potassium hydroxide
Autorzy:
Dąbkowska-Susfał, Katarzyna
Data publikacji:
2020
Słowa kluczowe:
corn straw
corncob
pretreatment time
enzymatic digestibility
overall sugar yield
słoma kukurydziana
kolba kukurydzy
czas obróbki wstępnej
strawność enzymatyczna
ogólna wydajność cukru
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Pretreatment is an essential step in the conversion of lignocellulosic biomass into valuable products. It aims to increase the biomass susceptibility to enzymatic saccharification to generate fermentable monosaccharides. In this study, the efficiency of 2 % potassium hydroxide (KOH) solution used as a pretreating agent for various lignocellulosic feedstocks, such as corn straw, corncob, and poplar wood, was evaluated. The influence of the pretreatment time, which varied from 0.5 to 24 h at 50 °C, on the alteration of biomass composition was investigated, as well as the enzymatic digestibility. Finally, the overall sugar yields were determined. For corncob, the yield on average amounted to 453.9 ±18.9 mg·g–1 raw (untreated) biomass, regardless of the pretreatment time. The overall sugar yield for both the corn straw and poplar wood biomass increased with increased pretreatment time and ranged from 333.0 to 438.4 mg·g–1 raw biomass and from 123.2 to 215.7 mg·g–1 raw biomass, respectively. Based on the results obtained, the most appropriate pretreatment times for all types of biomass were proposed. The results of this study may be useful for the development of lignocellulosic biomass processing technology.
Opracowanie rekordu ze środków MNiSW, umowa Nr 461252 w ramach programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" - moduł: Popularyzacja nauki i promocja sportu (2020).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies