Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The electrothermal model of the choking-coil for SPICE

Tytuł:
The electrothermal model of the choking-coil for SPICE
Autorzy:
Górecki, K.
Detka, K.
Data publikacji:
2014
Słowa kluczowe:
dławiki
modelowanie
samonagrzewanie
choking-coils
modelling
selfheating
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
In the paper the electrothermal model of the choking-coil dedicated for SPICE is proposed. This model takes into account nonlinearity of the core of the choking-coil, loss of the energy in the core and in the winding, capacity of the winding, selfheating in the core and in the winding and mutual thermal interactions between the core and the winding. The form of the worked out model and the results of calculations and measurement illustrating its correctness are shown.
W pracy zaproponowano elektrotermiczny model dławika dla programu SPICE. Model ten uwzględnia nieliniowość charakterystyk rdzenia dławika, straty energii w rdzeniu i w uzwojeniach, pojemność uzwojeń, samonagrzewanie w rdzeniu i w uzwojeniach, wzajemne sprzężenia termiczne między rdzeniem a uzwojeniami. Przedstawiono postać opracowanego modelu oraz wyniki obliczeń i pomiarów ilustrujące poprawność tego modelu.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies