Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Evaluation of piezoelectric smart materials subjected to impact test over range of temperatures

Tytuł:
Evaluation of piezoelectric smart materials subjected to impact test over range of temperatures
Autorzy:
Patel, I.
Siores, E.
Data publikacji:
2012
Słowa kluczowe:
piezoelectric
subzero
temperature
energy harvesting
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
As the demand for technological advances increase on daily basis, so does the dependency on existing fossil fuels, which is depleting at an alarming rate. The work presented in this paper addresses key solutions to energy management, and particularly energy harvesting for powering electronic devices and sectors in general, particularly applications where components are exposed to severe subzero temperatures. This research compares the energy output in terms of voltage for 3 piezoelectric smart materials, ceramic based PZT (Lead, Zirconate Titanate), polymer membrane PVDF (Polyvinylidine Fluoride) and foam based PP (Polypropylene). Impact analysis using concentrated mass of 1.02kg from a fixed height of 17mm was allowed to drop roughly in the centre of piezoelectric material samples as the temperature was increased from approximately -33°C to room temperature. Voltage output was recorded at various temperature increments using pico-scope software, which indicated that generally, voltage increased for all 3 materials as temperature decreased.
Błędna numeracja bibliografii.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies