Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Optical sensor with liquid crystal sensitive element for amino acids detection

The sensor of amino acids has been investigated. Ranges of linearity have been established on dependences of the wavelength of minimum transmission of optical radiation on the concentration of amino acids.
Badana jest możliwość wykorzystania materiałów ciekłokrystalicznych jako czułego elementu optycznego czujnika aminokwasów. Ustalono granice liniowości na zależności długości fali minimalnej transmitancji promieniowania optycznego od stężenia aminokwasów.
Opracowanie rekordu ze środków MNiSW, umowa Nr 461252 w ramach programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" - moduł: Popularyzacja nauki i promocja sportu (2020).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies