Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Defluoridation of drinkable water Comparative study and parameter influent

Tytuł:
Defluoridation of drinkable water Comparative study and parameter influent
Autorzy:
Atia, D.
Hoggui, A.
Abdelhafidh, B. A.
Data publikacji:
2013
Słowa kluczowe:
fluorine
defluoridation
drinkable water
coagulation
precipitation
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
El-Oued is known for some diseases caused by fluoride concentration in drinkable water. To reduce it , a sample with the biggest content among many sources was chosen. A comparative study between the precipitation with calcium salts [Ca(OH)2, CaCl2, CaSO4] and the coagulation with the following salts [Al2(SO4)2•18H2O, Fe2(SO4)2•H2O, FeSO4] was done. Finely we studied the parameters influencing (the mass , pH, temperature) to choose the best conditions in order to get better reduction yield.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies