Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Effect of Hall Current and Thermal Relaxation Time on Thermoelastic Materials with Double Porosity Structure by Using State Space Approach

Tytuł:
Effect of Hall Current and Thermal Relaxation Time on Thermoelastic Materials with Double Porosity Structure by Using State Space Approach
Autorzy:
Kumar, R. M.
Vohra, R.
Data publikacji:
2016
Słowa kluczowe:
hall current
double porosity
thermoelasticity
state space approach
thermomechanical sources
podwójna porowatość
termoelastyczność
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The present investigation is concerned with one dimensional problem in a homogeneous, isotropic thermoelastic medium with double porosity in the presence of Hall current subjected to thermomechanical sources. Thermoelastic theory with one relaxation time developed by Lord-Shulman [2] has been used to solve the problem. A state space approach has been applied to investigate the problem. As an application of the approach, normal force and thermal source have been taken to illustrate the utility of the approach. The expressions for the components of normal stress, equilibrated stress and the temperature change are obtained in the frequency domain and computed numerically. Numerical simulation is prepared for these quantities. The effect of Hall current and thermal relaxation time are depicted graphically on the resulting quantities for a specific model. Some particular cases of interest are also deduced from the present investigation.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies