Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The Use of Unconventional Solutions in the Osmotic Dehydration of Food

Tytuł:
The Use of Unconventional Solutions in the Osmotic Dehydration of Food
Autorzy:
Galus, Sabina
Dulewicz, Magdalena
Data publikacji:
2024
Słowa kluczowe:
osmotic dehydration
sucrose
polyols
juice concentrate
fruit snacks
vegetable snacks
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
Osmotic dehydration is an essential process in many food materials to reduce water activity to inhibit microbial growth. This process is also used as a pre-treatment before drying to produce fruit and vegetable snacks. The most commonly used osmotic solutions are sucrose and sodium chloride, however, the use of these substances is associated with a high content of sugar and salt in the product. The use of polyols or fruit juices reduces the sugar content compared to sucrose and enables the enrichment of the product with bioactive compounds, resulting in a health-promoting snack. The article discusses the process of osmotic dehydration and the possibility of using unconventional osmotic solutions for different food products, including polyols, concentrates and fruit juices.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies