Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Nieukierunkowana analiza fosfolipidów w próbkach biologicznych i żywności. Cz. 1 - ekstrakcja frakcji lipidowej i podstawowe techniki analityczne w analizie fosfolipidów

Tytuł:
Nieukierunkowana analiza fosfolipidów w próbkach biologicznych i żywności. Cz. 1 - ekstrakcja frakcji lipidowej i podstawowe techniki analityczne w analizie fosfolipidów
Autorzy:
Parchem, K.
Bartoszek, A.
Data publikacji:
2017
Słowa kluczowe:
żywność
próbka biologiczna
ekstrakcja
frakcja lipidowa
fosfolipidy
analiza chemiczna
chemia analityczna
food
biological sample
extraction
lipid fraction
phospholipids
chemical analysis
analytical chemistry
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Zestaw przedstawionych technik analitycznych umożliwia uzyskanie podstawowych informacji dotyczących jakościowego i ilościowego składu klas fosfolipidów występujących w żywności i próbkach biologicznych, a także składu kwasów tłuszczowych występujących w ich strukturze.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies