Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Effect of Milling Time on Crystallization Sequence and Microstructure of NiTi Alloys Produced Via High-Energy Ball Milling

Tytuł:
Effect of Milling Time on Crystallization Sequence and Microstructure of NiTi Alloys Produced Via High-Energy Ball Milling
Autorzy:
Goryczka, Tomasz
Dercz, Grzegorz
Data publikacji:
2023
Słowa kluczowe:
NiTi alloy
mechanical alloying
milling conditions
crystallization
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
A 20 gram batch weight of NiTi alloy, with a nominal equiatomic composition, was produced by mechanical alloying with milling times of 100, 120, and 140 hours. The differential scanning calorimetry was used to analyze the progress of the crystallization process. The X-ray diffraction examined the crystal structure of the alloy at individual crystallization stages. The observation of the powders microstructure and the chemical composition measurement were carried out using a scanning electron microscope equipped with an energy-dispersive detector. After the milling process, the alloy revealed an amorphous-nanocrystalline state. The course of the crystallization process was multi-stage and proceeded at a lower temperature than the pure amorphous state. The applied production parameters and the stage heat treatment allowed to obtain the alloy showing the reversible martensitic transformation with an enthalpy of almost 5 J/g.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies