Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Analizy topografii powierzchni w układzie 3D z zastosowaniem filtra w formacie prostokątnym

Tytuł:
Analizy topografii powierzchni w układzie 3D z zastosowaniem filtra w formacie prostokątnym
Autorzy:
Chmielik, P.
Czarnecki, H.
Data publikacji:
2016
Słowa kluczowe:
filtrowanie w formacie prostokątnym
wskaźniki chropowatości 3D
filtration in rectangle format
3D roughness indicators
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W opracowaniu przedstawiono wykorzystanie do analizy wskaźników chropowatości w układzie 3D filtrów w formacie prostokątnym. Do określenia wpływu zmiany wymiaru filtra w formacie prostokątnym wybrano powierzchnie po nagniataniu tocznym charakteryzujące się dużymi odstępami nierówności i regularnym ich rozkładem. Analizy dokonano w oparciu o pomiary na profilografometrze New Form Talysurf 2D/3D 120 firmy Taylor Hobson i oprogramowanie TalyMap Platinum 5.1.1.
This article presents the use of filters of rectangle format in analysis of roughness indicators in 3D system. To describe influence of filter size changes in rectangle format, surfaces after roller burnishing were chosen, which are characterized by major spaces between peaks of irregularities and regular distribution of these irregularities. Analysis was conducted based on measurements done on New Form Talysurf 2D/3D 120 by Taylor Hobson and with TalyMap Platinum 5.1.1.
Opracowanie ze środków MNiSW w ramach umowy 812/P-DUN/2016 na działalność upowszechniającą naukę.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies