Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Comparison of various FEM approaches in analysisof passive earth pressures

Tytuł:
Comparison of various FEM approaches in analysisof passive earth pressures
Autorzy:
Pecník, M.
Borzovič, V.
Data publikacji:
2017
Słowa kluczowe:
przyczółek
ciśnienie ziemi
integralny most
polistyren
abutment
earth pressure
integral bridge
polystyrene
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
Passive earth pressure is an important element in integral bridge design. Due to the integral connection between bridge deck and abutments, the integral bridge expansion and contraction under temperature action causes abutments to move together with the deck. With temperature varying in time, this also causes varying earth pressures acting on the abutments. Abutments are generally being designed to with stand passive earth pressure because it is significantly higher than active earth pressure. However, by using the controlled yielding technique, these pressures can be considerably lowered. For this purpose, a few-centimeters-thick layer of easily compressible material is placed behind abutment, which provides a means to potential material saving. In this article, results from2D and 3D FEM models of integral abutment are presented. Internal forces obtained in 2D and 3D analysis are compared between themselves, and influence of compressible layer thickness on internal forces is also presented.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies