Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Study on some linear and nonlinear optical parameters of glycine hydrofluoride single crystals

Tytuł:
Study on some linear and nonlinear optical parameters of glycine hydrofluoride single crystals
Autorzy:
Abu El-Fadl, A.
Abdel-Salam, A. M.
Nashaat, A. M.
Data publikacji:
2018
Słowa kluczowe:
GHF single crystal
optical energy gap
optical constants
temperature dependence
SHG efficiency
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Single crystal of glycine hydroflruoride (GHF) was grown from aqueous solution by slow evaporation technique. The structure of the grown crystal was tested and analyzed through X-ray powder diffraction. The functional groups have been identified from the FT-IR spectra. Slabs cut normal to the b-axis from the grown crystal were subjected to incident radiation with a wavelength range of 200 nm to 800 nm to investigate the transmittance and reflectance spectra. Linear optical parameters such as extinction coefficient k, refractive index n and both the real and imaginary parts: ∊real and ∊im of the dielectric permittivity were calculated as functions of the incident photon energy. The dispersion of the refractive index was fitted in terms of Cauchy formula and Wemple-DiDomenico single oscillator model. GHF crystals exhibited indirect optical interband transition and the optical energy gap Eg was determined by using Tauc plot. The indirect band gaps at elevated temperatures were determined and their temperature dependence was estimated. Optical band gap Eg values were found to decrease with an increase in crystal temperature; however, the band tail width exhibited opposite behavior. The nonlinear optical potential was examined by the second harmonic generation (SHG) test.
Opracowanie rekordu w ramach umowy 509/P-DUN/2018 ze środków MNiSW przeznaczonych na działalność upowszechniającą naukę (2019).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies