Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The Effect of Refining and the Cooling Rate on Microstructure and Mechanical Properties of AlSi7Mg Alloy

Tytuł:
The Effect of Refining and the Cooling Rate on Microstructure and Mechanical Properties of AlSi7Mg Alloy
Autorzy:
Tupaj, M.
Orłowicz, A. W.
Mróz, M.
Trytek, A.
Data publikacji:
2015
Słowa kluczowe:
AlSi7Mg alloy
material compactness
microstructure parameter
mechanical properties
stop AlSi7Mg
zwięzłość materiału
właściwości mechaniczne
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
The paper presents results of research on the effect of conventional refining with hexachloroethane and the cooling rate vcool. ranging within the solidification temperature regime from 12.5°C/min to 94.5°C/min on compactness of the material, values of microstructure parameters λ2D, λE, lmaxSi, and mechanical properties Rm, R0,2, A5 of unmodified AlSi7Mg alloy after heat treatment (solution treatment 540°C/6 h/water 20°C and aging 175°C/8 h/air). It has been found that as a result of refining and increased cooling rate, an improvement of material compactness occurred (reduction of the density index by 0.4%) accompanied by a decrease of values of parameters characterizing the microstructure: λ2D by 54.4 μm; λE by 4,6 μm; and lmaxSi by 50 μm. As a result of these changes, the value of Rm increased by about 40 MPa and R0.2 improved by about 36 MPa, while the value of A5 decreased by 1.3%.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies