Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wpływ wielkości uziarnienia na powierzchnię właściwą i kształt cząstek kwasu salicylowego

Tytuł:
Wpływ wielkości uziarnienia na powierzchnię właściwą i kształt cząstek kwasu salicylowego
Autorzy:
Tomanek, G.
Legutko, M.
Data publikacji:
2017
Słowa kluczowe:
kwas salicylowy
mikronizacja
farmacja
salicylic acid
micronization
pharmacy
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Przedstawiono wyniki badań nad wpływem wielkości cząstek na powierzchnię właściwą i kształt cząstek zmikronizowanego kwasu salicylowego. Mikronizację kwasu salicylowego przeprowadzano na potrzeby farmacji przy zastosowaniu młyna strumieniowego przeciwbieżnego AFG.
Salicylic acid was micronized by a fluidized-bed opposed jet mill to study the effect of particle size on their sp. surface area and shape. The micronization resulted in decreasing the particle size down to below 30 μm and dubbing their sp. surface. The shape factor remained, however, unchanged.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies