Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Comparative study of technological and functional properties of cutting edges made of conventional and sintered high speed steel

Tytuł:
Comparative study of technological and functional properties of cutting edges made of conventional and sintered high speed steel
Autorzy:
Kupczyk, M. J.
Komolka, J.
Data publikacji:
2015
Słowa kluczowe:
conventional and sintered high speed steel
properties
konwencjonalne i spiekane stale szybkotnące
właściwości
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
In the article selected fragments of investigations of technological properties of cutting edges made of conventional and sintered high speed steel with similar chemical composition are presented. Investigations of technological properties have comparative character and concern among other things estimation of chemical composition, hardness, structure and durability during toughening steel machining. At the end of article conclusions are presented.
W artykule przedstawiono wybrane fragmenty badań właściwości technologicznych i eksploatacyjnych ostrzy skrawających z konwencjonalnej i spiekanej stali szybkotnącej o podobnym składzie chemicznym. Badania właściwości technologicznych i eksploatacyjnych mają charakter porównawczy i dotyczą m.in. oceny składu chemicznego, twardości i struktury oraz trwałości w procesie skrawania stali do ulepszania cieplnego. Na końcu artykułu zamieszczono wnioski z przeprowadzonych badań.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies