Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Study on nonlinear constitutive model of skin under compression load over a wide range of strain rates

Tytuł:
Study on nonlinear constitutive model of skin under compression load over a wide range of strain rates
Autorzy:
Zhang, Xiaoping
Wen, Cun
Tang, Chengli
Liu, Susu
Wen, Yaoke
Wang, Yaping
Bao, Zhenyu
Luo, Shaomin
Data publikacji:
2021
Słowa kluczowe:
constitutive model
pig skin
creep phenomenon
model konstytutywny
skóra świni
zjawisko pełzania
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
Purpose: In wound ballistics, skin has obvious blocking effect in the biological target penetration of projectiles. An analytical description of skin mechanical properties under compression can set the basis for the numerical simulation and the evaluation of blocking effect. Methods: In this study, an improved three-parameter solid visco-elastic model was proposed to describe the skin creep phenomenon. And then combined with Maxwell and Ogden model, a new nonlinear skin constitutive model, consisting of hyper-elastic unit, creep unit and relaxation unit in parallel, was established. Here, we examine the material properties of freshly harvested porcine skin in compression at strain rates from 0.01/s to 4000/s. Results: The model is verified by comparison with the experimental results by our test and that in the literature at different strain rates. Conclusions: It shows that calculated results of the constitutive model agree well with the experiment data at extremely low to high strain rates, which is useful for the description of the heterogeneous, nonlinear viscoelastic, relaxation and creep mechanical response of skin under compression.
Opracowanie rekordu ze środków MNiSW, umowa nr SONP/SP/546092/2022 w ramach programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" - moduł: Popularyzacja nauki i promocja sportu (2024).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies